Μαρκέλλα Βαλσάμη

Γεννήθηκα στο Βόλο το 1981, τελείωσα το Λύκειο στο Βόλο και συνέχισα τις σπουδές μου αρχικά στο τμήμα «Θεατρικών Σπουδών» στην Πάτρα και μετέπειτα ολοκλήρωσα το Τμήμα της Κοινωνικής Εργασίας στην ίδια πόλη. Ακολούθως  έκανα μονοετή ειδίκευση στη Βαρκελώνη με θέμα το «Art-therapy».

Η πρακτική μου άσκηση ως Κοινωνική Λειτουργός πραγματοποιήθηκε το 2003-2004 στους «Γιατρούς χωρίς Σύνορα» στο Πολυιατρείο της Αθήνας, όπου παράλληλα έκανα και κοινωνική έρευνα που χρησιμοποιήθηκε ως δείγμα στην διπλωματική μου εργασία με θέμα: «Στρατηγικές διαχείρισης που χρησιμοποιούν οι πρόσφυγες».

Η πρώτη μου εργασία ως Κοινωνική Λειτουργός ήτανε στην Κρήτη στο Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι».  Συνέχισα τους τελευταίους 18 μήνες στο αντίστοιχο πρόγραμμα στη νήσο Χάλκη, όπου εργάζομαι μέχρι σήμερα.

Στο παρελθόν συμμετείχα στην Παρέμβαση Πολιτών «Πετραλώνων, Φιλοπάππου, Κουκακίου» και στο Δίκτυο Μεταναστών και Προσφύγων. Η ευαισθησία μου για το περιβάλλον (και ιδιαίτερα στον χώρο του Αιγαίου όπου ζω τα τελευταία χρόνια) και η ανάγκη προστασίας και ανάδειξής του με έκαναν να επιλέξω συνειδητά τη συμμετοχή μου στο ψηφοδέλτιο του Οικολογικού Ανέμου με επικεφαλή τον Νίκο Χρυσόγελο για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: