ΣΤΕΓΗ – Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Κοινωνικής Υποστήριξης Ανηλίκων και Εφήβων

Η ΣΤΕΓΗ ιδρύθηκε με πρωτοβουλία της Υπηρεσίας Επιμελητών Ανηλίκων του Δικαστηρίου Ανηλίκων Σύρου κατόπιν εισηγήσεως της επιμελήτριας ανηλίκων – κοινωνικής λειτουργού Μαρίας Κυδωνιέως Φωστέρη. Στην προσπάθειά της να εφαρμόσει τα αναμορφωτικά μέτρα αλλά και να στηρίξει τις δυσλειτουργικές οικογένειες διαπίστωσε ότι τα παιδιά και οι νέοι είχαν ανάγκη από ένα επιστημονικό πλαίσιο στήριξης ενταγμένο στη δική τους τοπική κοινωνία και όχι τη φυλακή ή τα αναμορφωτικά ιδρύματα.

Ο τρόπος λειτουργίας της περιλαμβάνει την ημερήσια σίτιση των ανηλίκων, την ψυχολογική και κοινωνική υποστήριξη των ίδιων και των οικογενειών τους και διάφορα προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης (ζωγραφική, χειροτεχνίες, βοήθεια στα σχολικά μαθήματα, κ.ά.) που όλα βασίζονται στην προσφορά ενός δικτύου εθελοντών της Σύρου.

Σκοπός της ΣΤΕΓΗΣ είναι να στηρίξει τα κοινωνικώς αποκλεισμένα παιδιά, να συντελέσει στην κοινωνική τους ένταξη, να καλλιεργήσει στις ψυχές τους αισθήματα αλληλεγγύης και ηθικές αρχές, καθώς και να διευρύνει τις ομάδες – στόχους παιδιών και νέων που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στα διάφορα προγράμματα – εργαστήρια που υλοποιεί. Επίσης, η ΣΤΕΓΗ μεριμνά για τις σπουδές και την επαγγελματική αποκατάσταση των παιδιών που φροντίζει.

Στο συνολικό χρόνο λειτουργίας της έχει υποστηρίξει πάνω από 170 παιδιά ηλικίας 2-25 ετών κάνοντας πρόληψη και καταστολή της παιδικής παραβατικότητας και υπάρχει ανάγκη να διευρύνει το έργο της και σε άλλα νησιά των Κυκλάδων που δεν υπάρχουν παρόμοιες δομές μέριμνας.

Το κτίριο που στεγάζεται η ΣΤΕΓΗ βρίσκεται πίσω από το κτίριο του ΟΤΕ Σύρου, στην οδό Χαρίτων 5, ΤΚ 84100, Ερμούπολη. Για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με τη ΣΤΕΓΗ μπορείτε να επικοινωνείτε τις εργάσιμες ημέρες και ώρες 12:00 – 19:00 στα τηλέφωνα 2281088835 και 6937000908. Επίσης στη διεύθυνση stegisyr@ath.forthnet.gr (website: http://www.stegi-syrou.gr/).

Για οικονομική ενίσχυση υπάρχει στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος ο αριθμός λογαριασμού με IBAN: GR73 0110 4690 0000 4692 9641 473, SWIFT BIC: ETHNGRAA.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: